Menu ...

 


LYŽOVAČKA 2016 - ZELENÁ SMRŤ

Dňa 14.2.2016 sa 7.A a 7.B vybrali na lyžovačku v sprievode p. učiteliek Valkyovej, Ludvikovej, Holičkovej. Keď sme sa naložili do autobusu a rozlúčili sa s príbuznými, vyrazili sme. Cesta prebehla veľmi rýchlo aj pre dobrú náladu a spoločnosť. Vystúpili sme pred hotelom František- Lazy pod Makytou. Ubytovali sme sa do izieb a vyložili batožiny. Po vybalení sme sa išli pozrieť na svah, kde sme mali lyžovať. Noc bola veľmi rušná, ale zároveň zábavná. Na druhý deň sme sa rozdelili na 3 tímy podľa lyžiarskych schopností.

Každý deň sme mali službu, ktorá robila budíček, chystala príbory a taniere. Raňajky, obed a večera nám veľmi chutili. Večerné programy sme robili sami ako napr. diskotéky, súťaže a vtipné scénky. Keďže sa náš svah rozpustil, tak sme každý deň cestovali jeepmi alebo ski-busom do Čiech na stredisko Kohoutka. Pred lyžiarskym výcvikom sme mali rozcvičku, aby sa nám nič nestalo. Zo začiatku najlepší lyžiari lyžovali na modrej, červenej a čiernej  trati a ku koncu sa pridali dvojkári aj trojkári. Na koniec to aj najmenej šikovní dotiahli až na kilometrový svah.

A prečo práve zelená smrť?! No preto lebo sme sa rútili dolu svahom smrteľnou rýchlosťou v zelených, reflexných vestách.

Po krásnom týždni plnom zážitkov sme všetci docestovali zdraví  domov s nezabudnuteľnými spomienkami z lyžiarskeho výcviku.

autori sú žiaci 7. A a 7.B

Fotogaléria