Menu ...

 


Úspechy v cudzích jazykoch alebo...

  ...že úspech sa nedostaví sám od seba, že za každým úspešným žiakom možno hľadať učiteľa a že tvrdá práca sa vypláca....


Na našej škole (Základná škola Jana Amosa Komenského) to s výučbou cudzích jazykov myslíme vážne. A ako myslíme, tak i konáme. Výučbu realizujeme precízne a zodpovedne.  Tieto slová nie sú len prázdnou chválou, my máme dôkaz, ba priam hneď dva, že to tak naozaj je.

13. januára 2015 sa v CVČ v Galante konalo okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku. Žiak 8.A triedy Martin Krivošík získal 1.miesto v kategórii 1.B. Je nutné pripomenúť, že minulý rok získal rovnako prvé miesto v kategórii 1.A. Úspešne teda napreduje a v týchto chvíľach sa intenzívne pripravuje na krajské kolo. V príprave ho podporuje nielen rodina, ale i pán učiteľ Ing. Peter Kostolányi.

O deň neskôr, 14.januára, sa na rovnakom mieste konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku. Vavríny víťazstva si v tejto súťaži v kategórii 1.B odniesla žiačka 9.C triedy Vanessa Weiszová. Vanessa sa teraz takisto pripravuje na krajské kolo pod vedením pani učiteľky PaedDr. Ing. Beáty Jelínkovej.

Martin i Vanessa vložili do svojej prípravy maximum úsilia, využili svoj jazykový talent a podporili ho každodennou zodpovednou prípravou. Sú dôkazom toho, že úspech sa naozaj nerodí ľahko, ale jeho ovocie je o to sladšie.

Obom, Vanesse i Martinovi, srdečne blahoželáme k úspechu. Rovnako im ďakujeme za dôstojnú reprezentáciu školy a šírenie jej dobrého mena. Dúfame, že podobným umiestnením sa budú hrdiť i vo vyšších kolách súťaží.