Menu ...

 


Jablkové pele-mele

Tohtoročné Jablkové pele-mele na Základnej škole Jana Amosa Komenského bolo opäť veľmi ovocné. Ako každý rok sme sa snažili deťom priblížiť zdravú výživu, a ako už z názvu vyplýva, hlavne z jabĺk.

Bol síce upršaný deň, ale natešené deti sa aj napriek tomu usmievali ako slniečka. A verte, že tých slniečok tam bolo neúrekom!

Samozrejme, prišli nás podporiť aj rodičia vyzbrojení chutnými jablkovými dobrotami. Mali z toho radosť najmä mladší účastníci, pretože po jablkových mňamkách neostalo ani omrvinky.

Aj o zábavu bolo postarané! Deti so zapálom pre šport a tímovým duchom sa vyšantili v jablkových súťažiach a víťazstvá v jednotlivých súťažiach im priniesli sladkú odmenu. Ostatné deťúrence sa s chuťou pustili do vyrábania jablkových výtvorov v našich dieľničkách šikovných rúk.

No top súťažou bolo hlasovanie o najkrajšie jablko. Konkurencia bola veľká, jabĺk bolo na výstave viac než dosť. Zlaté jablko opäť získal  dnes už dvojnásobný víťaz Davidko Kozmér. Vyhlásením Zlatého jablka sa Jablkové pele-mele skončilo. S dobrým pocitom a plnými bruškami sme sa rozišli domov. Po tomto dni nám zostalo veľa jablkových výtvorov, ktoré skrášľujú našu školu. Dúfame, že táto vydarená akcia bude mať svoje pokračovanie i budúci rok. Navštívte nás teda aj o rok, aby sme znovu mohli potešiť deti i dospelých obľúbeným Jablkovým pele-mele.
 

Fotogaléria