Menu ...

 


Noc s Andersenom – 27.-28. 3. 2015

Hovorí sa, že každá noc má svoju moc. Ale noc, keď spíme v škole je jedinečná. Aj tento rok sa žiaci našej školy pridali k deťom z mnohých krajín, ktoré práve v noci z 27. na 28.marca žili rozprávkou v školách a knižniciach. Cieľom tejto noci je pripraviť deťom taký program, aby sa cítili ako v rozprávke a aby na túto noc tak skoro nezabudli.

Už po druhýkrát sme sa rozhodli nocovať v škole, a to žiaci 1.C, 3.A a 4.A triedy pod vedením pani učiteliek Martinkovej, Kuciakovej a Kramárovej. O šiestej hodine sme sa rozlúčili s rodičmi a v triedach sme si rozložili spacáky a karimatky na spanie. Odtlačkom prsta sme spečatili prísahu a dostali preukazy. Program sa začal čítaním rozprávok v našej školskej knižnici. Tento rok sme siahli po rozprávkach H. Ch. Andersena, ktorého 210. výročie narodenia si v týchto dňoch pripomíname. Pani učiteľky nám prečítali tri známe rozprávky – Cisárove nové šaty, Statočný cínový vojačik a Kresadlo. My sme sa potom prelúskali kvízovými otázkami o týchto rozprávkach.

Po dobrej večery, ktorou bola mimochodom pizza sme v triedach robili rôzne aktivity. Skladali puzzle, hľadali rozdiely v obrázkoch, priraďovali obrázky z rozprávok k ich názvom, podľa indícií zo slov hádali mená hrdinov rozprávok, hľadali v mušličkách perlu, ktorú stratila malá morská panna. Na listy sme napísali želania pre rozprávky a potom sme ich vonku zavesili na strom Rozprávkovník a vypustili lampióny šťastia. V telocvični sme si trošku zašportovali a so statočným cínovým vojačikom sme prekonávali prekážky na jednej nohe, liezli po rebrinách pre kresadlo a vešali cisárove šaty. Po športových súťažiach, kedy nám občas dochádzal dych, sme si zobrali baterky a pri nočnom pochode školou sme hľadali indície k rozprávkam. Bolo to tajomné. Zaspávali sme pri Snehovej kráľovnej a Škaredom káčatku. Ráno pani učiteľky vyhodnotili kvíz. Odchádzali sme s pamätnými certifikátmi a obohatení o zážitky a posolstvo Andersenových rozprávok.

K zdarnému priebehu tejto noci prispela aj Rodičovská rada finančným príspevkom a pizzéria AB chutnou pizzou. Za čo im ďakujeme.

Už teraz sa tešíme na ďalší ročník Noci s Andersenom.

Žiaci a pani učiteľky

Fotogaléria