Menu ...

 


Medzinárodný deň mlieka v III.A triede

To, že mlieko je zdravé a dáva nám ho hlavne kravička sme sa učili už v škôlke. Ale , že mlieko má aj svoj sviatok sme sa dozvedeli až teraz. Áno, každý tretí májový utorok oslavujeme Medzinárodný deň mlieka. Tohto roku to padlo na 19. mája.

My sme si tento deň pripomenuli rôznymi aktivitami. Najprv sme sa porozprávali o mlieku, kto nám ho dáva, prečo ho máme piť a aké výrobky sa z mlieka robia. My pijeme hlavne kravské mlieko, preto nám pani učiteľka nakreslila kravičku. Dali sme jej meno Elička. Z domu sme si podonášali vystrihnuté obrázky mlieka a mliečnych výrobkov z rôznych letákov. Nalepili sme ich do tela našej kravičky a keďže sme sa na slovenskom jazyku učili ukazovacie zámená, tak sme ukazovali ten syr, to mlieko, tá smotana, tie jogurty a pod. Ďalšie vedomosti o mlieku sme si overili v pracovnom liste. Samozrejme sme mlieko aj chutnali, páčili sa nám čarovné slamky vanilkovej a čokoládovej chuti, cez ktoré sme pili mliečko. Ochutnali sme aj kozie mlieko, ktoré nám priniesol Davidko , malo veru zaujímavú chuť. Hanka zase priniesla ochutnať jogurty, ktoré urobila jej mamička. V tento deň sme si na desiatu priniesli viac mliečnych výrobkov a ochutnávali sme ich.

Dozvedeli sme sa, že mlieko obsahuje veľa vápnika a bielkovín, potrebných na rast našich kostí a zúbkov. Preto treba denne vypiť aspoň jeden pohár mlieka. Tak na zdravie!

Fotogaléria