Menu ...

 


Lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz 2015

Termín:
22.2.2015 – 27.2.2015
Miesto:
KRAHULE – Stred Európy
Inštruktori:
Mgr. Vladimír Šmátrala
Mgr. Eva Válkyová
Zdravotník:
p. Helena Lovecká
Počet účastníkov:
31 žiakov

Lyžiarsky výcvik prebiehal dvojfázovo (dopoludňajší a popoludňajši výcvik). Výnimku tvorili druhý a piaty deň výcviku (23.2.2015, 27.2.2015). Vzhľadom na nevyhovujúce poveternostné podmienky – intenzívny dážď v priebehu celých dvoch dní a následné zhoršenie lyžiarskych podmienok, vedúca kurzu rozhodla nahradiť lyžiarsky výcvik náhradným programom.

Žiaci boli rozdelení do dvoch družstiev, podľa svojich lyžiarskych skúseností.
Počas kurzu si osvojili nové zručnosti a schopnosti ovládať lyže, používať obslužné zariadenia na svahu (vleky, sedačkové lanovky), rešpektovať ostatných účastníkov zjazdovky a dodržiavať medzinárodné pravidlá lyžovania na verejných svahoch.
Lyžiarske podmienky pre všetkých účastníkov kurzu boli veľmi dobré – cvičný svah pre úplných začiatočníkov, mierne pokročilých i dobrých lyžiarov.

Žiaci boli ubytovaní v 3-4 lôžkových izbách s vlastným sociálnym zariadením, TV prijímačom. K dispozícii mali skrinky na odloženie lyží, spoločenskú miestnosť a chladničku. Stravovanie bolo zabezpečené v reštaurácii priamo v mieste konania kurzu ( 3x denne a počas celého dňa mali žiaci zabezpečený pitný režim). Na zdravotný stav žiakov dohliadala zdravotníčka, zároveň kontrolovala ich osobnú hygienu, výmenu oblečenia a každý deň kontrolovala čistotu izieb.

Posledný večer bolo vyhodnotenie LVVK, súťaž v čistote izieb, ocenenie najlepších lyžiarov, vyhodnotenie ostatných súťaží. Všetkým žiakom boli na záver udelené účastnícke listy a upomienkové predmety. Správanie žiakov bolo počas celého kurzu v súlade s vnútorných poriadkom LVVK a školským poriadkom.

Mgr. Eva Válkyová

Fotogaléria