Menu ...

 


Výstava DINOSAURIUM  - výprava do druhohôr

Dinosaury fascinujú  každého z nás. Asi neexistuje na svete dieťa, ktoré by nemalo aspoň jedného dinosaura medzi svojimi hračkami. Preto sme aj my, žiaci 2.,3. a 4. ročníka našej školy,  dňa 11.novembra navštívili výstavu Dinosaurium – výprava do druhohôr v Bratislave. 

Výstava Dinosaurium je najväčšou putovnou výstavou pravých  dinosaurých skamenelín. Prvýkrát bola predstavená  v roku 2013 vo Švédsku. Exponáty pochádzajú z Borissiakovho paleontologického ústavu ruskej akadémie vied, kde viac ako 200 vedcov študuje rôzne skupiny prehistorických zvierat a rastlín. Celá táto unikátna výstava je založená na vedeckých výskumoch a skutočných fosílnych pozostatkoch. Podobnú výstavu nebolo doteraz možné vidieť nikde na Slovensku ani v Českej republike. Niektoré exponáty sú staré až 300 miliónov rokov. Výstava je koncipovaná veľmi zaujímavou a záživnou formou tak, aby zaujala návštevníkov všetkých vekových katagórií.

Ako prvé sme absolvovali premietanie úvodného filmu . Prezreli sme si viac než 50 exponátov  pochádzajúcich z obdobia druhohôr. Najviac nás zaujali skutočné kostry dinosaurov v životnej veľkosti ako Tyranosaurus, Deinonychus, Plesiosaurus. Vo vitrínach sme obdivovali časti tiel, zuby, pazúry, odtlačky nôh týchto už vyhynutých živočíchov. Niektoré boli obrovských rozmerov, iné by sa zmestili do ruky. Z prístrojov, ktoré dostal každý žiak sme sa o týchto dinosauroch dozvedeli viac. Po skončení prehliadky sme si v Detskom kútiku vyskúšali rôzne aktivity. V piesku sme hľadali úlomky skamenelín, skladali dinosaurov a kreslili. V obchodíku sme si kúpili malé suveníry, ktoré nám budú túto výstavu pripomínať. Výstava sa nám veľmi páčila. Aspoň takýmto spôsobom sme sa dostali do obdobia praveku, do obdobia dinosaurov.

                                                                                                   Žiaci a pani učiteľky

Fotogaléria