Menu ...

 


Očarení slovom alebo Čaro slova

Dňa 25.februára 2015 sa na našej škole uskutočnilo školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy pod názvom Čaro slova. V tento deň slovami bojovali žiaci II. a III. kategórie, t.j. žiaci štvrtých až deviatych ročníkov.

A že to pre víťazov nebolo úplne jednoduché, dokazuje počet všetkých súťažiacich- 18. Nuž, bolo z čoho vyberať. A aj sa vybralo. Spomedzi všetkých bojujúcich si víťazné vavríny nakoniec odniesli:

II.kategória- poézia: Dominika Dubayová z 5.B triedy,
- próza: Marek Sokol zo 4.A ,

III.kategória- poézia: Vanessa Weiszová z 9.C,
- próza: Radovan Vašák zo 7.B.

Títo štyria statoční a najlepší nás budú reprezentovať na okresnom kole tejto súťaže v Galante. Budeme im držať palce, aby ich cesta nebola márna a aby sa im tam podarilo rovnakým spôsobom presvedčiť aj miestnu porotu.

Ešte pár slov k porote: tá naša to naozaj nemala jednoduché, pretože výkony súťažiacich boli vyrovnané a odhodlanie zvíťaziť posúvalo recitujúcich k dosiahnutiu svojich umeleckých hraníc. Nuž, niektorí ich asi aj prekročili a posunuli sa v tejto oblasti o kus dopredu.

Blahoželáme všetkým, ďakujeme porote a dúfame, že o rok pozdvihneme úroveň prednesu umeleckého slova zase o kúsok vyššie.

Fotogaléria